Moodboard

Kantoor en showroom Dokkum

Veel interieurontwerpen die ik maak zijn voor woningen maar ik vind zakelijke opdrachten minstens zo leuk! Net als deze kantoorruimte en showroom voor een stoffeerder in Dokkum.

 

Ze verhuisden naar een nieuw pand en dus werd ik benaderd om mee te denken over het interieur. Eisen: een grote spreek/werktafel, werkplekken en een pantry/keuken in één ruimte. 

 

 

 

 

Bij zakelijke ontwerpen vind ik het belangrijk dat het dna van het bedrijf terugkomt. De huisstijl, kleurstellingen, de business waarin ze actief zijn; allemaal componenten om rekening mee te houden.

 

Ik koos ervoor om het kleurgebruik uit de huisstijl terug te laten komen in het tapijt d.m.v. toevoeging van 2 kleuraccenten in de vorm van een streep. Net wat speelser zo’n detail toch? Voor het raam een hele grote ovalen houten tafel met een stoer onderstel. De rondingen van de ovalen vorm vind ik net wat vriendelijker passen in de ruimte en doorbreekt de hoekige vorm van de lange ruimte. Diezelfde ronding komt ook terug in de vloer bij de keuken.
Boven de tafel een ware eyecatcher met lekker veel planten wat het huiselijke karakter in de ruimte versterkt.

 

Omdat de opdrachtgever helemaal dol is op het Waddengebied en de Waddenzee was het wenselijk hier iets van terug te zien in de werkruimte. Ik koos daarom voor een fotobehang van dit gebied met daarvoor een omtimmering met, jawel opnieuw, een halfronde vorm in aansluitende kleur (èn een ledstrip erin). Vind ik bovendien net wat verrassender dan ‘alleen’ dat wandje met fotobehang. Want eerlijk, ik ben niet een grote fan van foto behangetjes tenzij ze dus wat creatiever worden ingezet ;-).

 

Heel benieuwd of het je aanspreekt!

 

 

Meer weten?

Neem contact op

Spreekt mijn werk je aan? Wil je meer weten? Laten we (vrijblijvend) kennismaken en sparren over je wensen en de mogelijkheden! Vul het contactformulier in. Bellen of mailen mag ook!

Ik werk hoofdzakelijk in Friesland & Groningen maar ook voor een andere regio mag je me altijd benaderen.

Rie-Anne Faber

telefoon: 06 106 215 26
e-mail: info@favorietinterieur.nl

1 + 5 =