interieurontwerp Fresenius

Interieurontwerp KoffieMatters Leeuwarden

Een echt out of the box ontwerp met een flinke dosis kleur. Wat een geweldige opdracht was dit!

 

Deze verkoper van de beste koffiemachines wilde graag een showroom die een wow gevoel geeft bij klanten. Dat blijft hangen en waarvan mensen zeggen, dat zag er cool uit!

 

Voor het ontwerp van KoffieMatters hebben ik gekozen voor een interieurontwerp met statement kleuren in combinatie met warm eikenhout en plantengroen.

 

De wens was een interieurontwerp dat huiselijk is en tevens een prettige werkomgeving, maar niet standaard. In de huisstijl zit de kleur oranje, deze heb ik als uitgangspunt genomen met daaraan toegevoegd een geel omdat deze de frisheid versterkt en voor de warmte en als link aan de business het bruin van koffie.  Hierdoor ontstaat een gedurfd en krachtig kleurenpalet waarmee je direct de toon zet.

 

De kleuren zijn zo toegepast dat ze ook een functie hebben; bij binnenkomst het idee van een loper dat leidt naar de producten. Het oog wordt hier automatisch naar toe getrokken. Dit geldt ook voor het raam achterin; door hier een kader omheen te plaatsen wordt het èn een hipper item in de ruimte en trekt het aandacht richting de reparatieruimte.
Door op deze wijze te werken met kleuren ontstaat een creatief en dapper geheel dat aandacht trekt en kracht en onafhankelijkheid uitstraalt.

 

De producten zijn zowel voor (als ‘etalage’) en centraal in de ruimte geplaatst op verplaatsbare, kubusachtige displays in verschillende kleuren/materialen en deze kubussen komen ook terug op de wand. O.a. heb ik hier perforatieplaat toegepast vanwege de transparantie; één van de kernwoorden voor het ontwerp.

 

Om de hoekigheid van de ruimte te doorbreken is er een balans te zien tussen ronde en vierkante vormen. Door toevoeging van eikenhout en planten ontstaat er meer huiselijkheid en warmte.

 

Wat mij betreft een geslaagd èn gedurfd interieurontwerp waar je graag je bakje koffie drinkt.

Meer weten?

Neem contact op

Spreekt mijn werk je aan? Wil je meer weten? Laten we (vrijblijvend) kennismaken en sparren over je wensen en de mogelijkheden! Vul het contactformulier in. Bellen of mailen mag ook!

Ik werk hoofdzakelijk in Friesland & Groningen maar ook voor een andere regio mag je me altijd benaderen.

Rie-Anne Faber

telefoon: 06 106 215 26
e-mail: info@favorietinterieur.nl

15 + 11 =