Moodboard sfeerbepaling

Interieurontwerp woning Dokkum

De bewoners van deze twee onder één kap woning wilden hun woonkamer aanpakken en twijfelden ook over de indeling.
Dan ben je bij mij op het juiste adres want ik vind het zo leuk om te spelen met indelingen! Ik maakte 3 indelingsontwerpen voor de zithoek. Je ziet ze hieronder alle 3 met de bovenaanzichten erbij. 

 

 

 

Een indeling kiezen is afhankelijk van meerdere factoren; in principe is het niet snel fout. Het gaat erom waar je je het beste bij voelt. In de indelingen met de groene bank plaatste ik de bank midden in de ruimte en het kast- en tvmeubel aan de lange muur. In de ene indeling achter de grote bank een aparte bankelement in een andere stof en kleur, dat gebruikt kan worden als lees-/chillhoekje. Bij de 2e indeling is de bank iets naar achter geplaatst en is er een fauteuil naast de lange bank toegevoegd.
In de raamgevel zit een deur naar de achtertuin. In deze indelingen is je looplijn door de zithoek geplaatst, als je naar de andere vertrekken wilt.

Het 3e ontwerp heeft een hoekbank waardoor de zitruimte een iets meer afgezonderde functie krijgt en vanuit de achterdeur niet door de zithoek gelopen wordt. In deze situatie zit je met je rug naar de tuin. Het is daarom een persoonlijke afweging wat je prettiger vindt.

Zoals jullie weten hou ik van kleur! Hier mocht ik losgaan met pastels; fijne rozetinten in combinatie met een wat uitgesprokener groen. Zelf word ik zo blij van deze combinatie! Bijvoorbeeld die roze kastenwand tegen de groene wand.
Ik zou ‘m zo in huis willen!

 

Meer weten?

Neem contact op

Spreekt mijn werk je aan? Wil je meer weten? Laten we (vrijblijvend) kennismaken en sparren over je wensen en de mogelijkheden! Vul het contactformulier in. Bellen of mailen mag ook!

Ik werk hoofdzakelijk in Friesland & Groningen maar ook voor een andere regio mag je me altijd benaderen.

Rie-Anne Faber

telefoon: 06 106 215 26
e-mail: info@favorietinterieur.nl

3 + 13 =