moodboard sfeerbepaling

Interieurontwerp woning Ameland

Voor een woning die wordt verbouwd op Ameland maakte ik een drietal sfeerbepalingen + interieurontwerpen in 3D.
Alle drie stijlen zijn compleet anders. Zo ontzettend leuk om te zien hoe anders een woning eruit kan zien!

Dit is het eerste ontwerp dat ik je laat zien.

 

 

Het uitgangspunt van dit ontwerp was het neerzetten van een lichte, zonnige, eigentijdse sfeer met een retro twist.
Ik koos daarom voor bruin-gele tinten in combinatie met noten- en blank eikenhout. Het webbing van de kast en de bruinige vloer (Marmoleum Cocoa) versterken dit gevoel.
Houten kozijnen in je woning gaan heel goed samen met een strakkere, harde vloer. Dit geeft een mooi contrast en tegelijkertijd balans door het combineren van koele en warme elementen. Heel belangrijk in een interieur!

Ik koos ervoor om de zithoek in deze opstelling in de hoek naast de pui te plaatsen. Hierdoor ontstaat een intiem hoekje zonder dat je vol in de kijker voor de grote schuifpui zit. Tegelijkertijd kan je nog steeds vanuit de zithoek goed naar buiten kijken. Want dat wil je op een Ameland toch? De kleur op de wand achter de bank trok ik niet door tot in de nok. Hiermee verlaag je optisch de ruimte wat de knusheid van dit hoekje ten goede komt.

In de eethoek zie je hoe goed 2 soorten hout samengaan. Zolang er maar contrast is en dat zie je hier. Het warme, rijke notenhout met een Scandinavische gevoel van de blank eiken eetkamerstoelen.

Ik ben benieuwd welk interieurontwerp jouw voorkeur heeft!

Meer weten?

Neem contact op

Spreekt mijn werk je aan? Wil je meer weten? Laten we (vrijblijvend) kennismaken en sparren over je wensen en de mogelijkheden! Vul het contactformulier in. Bellen of mailen mag ook!

Ik werk hoofdzakelijk in Friesland & Groningen maar ook voor een andere regio mag je me altijd benaderen.

Rie-Anne Faber

telefoon: 06 106 215 26
e-mail: info@favorietinterieur.nl

12 + 12 =